Ministar je odgovorio Hrvatskoj na napade

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin odgovorio je hrvatskom ministru spoljnih poslova Gordanu Grliću Radmanu koji je Srbiji poručio da je vreme da se uskladi sa spoljnom politikom EU.

- Kada nas Hrvatska uči šta su evropske vrednosti onda sam ozbiljno zabrinut i za nas i za Evropu. Ako su evropske vrednosti dodele ulica ustaškim zlikovcima, dizanje spomenika osuđenim teroristima, slavljenje zločina u Oluji, zabrana Srbima u Vukovaru da pišu ćirilicom, onda to nije Evropa kojoj bi Srbija želela da pripada. 

Ako je hrvatsko shvatanje poštovanja međunarodnog prava priznavanje lažne države Kosovo, onda to nije međunarodno pravo koje bi Srbija mogla da poštuje. 

Ako je doprinos miru hrvatsko slanje dobrovoljaca u fašističke odrede u Ukrajini onda je to rešenje koje su Hrvati već probali u Drugom svetskom ratu i ni tada im se nije pokazalo kao pametan potez. 

Ako evropski put Srbije treba da ide preko učešća u antiruskoj histeriji, onda Srbija ne treba da korača takvom stranputicom. 

Ako je uvođenje sankcija Rusiji ulaznica u EU onda bolje da tamo i ne idemo. 

Ako je mržnja prema Rusiji dokaz ljubavi prema Evropi onda mi Srbi moramo da se setimo da su mnogi svoju ljubav prema EU dokazivali i dokazuju mržnjom prema Srbima - izjavio je Vulin.

Autor: Novosti.rs

#Hrvatska

#vulin

#zagreb