Nezvanično se navodi da je reč o škaljarcu

BANJALUKA: M. B. iz Cetinja, koga potražuje Interpol, i policijski službenik M. M. iz Banjaluke uhapšeni su juče u Banjaluci, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova RS.

Nakon hapšenja navedenih, sinoć su na području Banjaluke uhapšena još 2 policijska službenika MUP-a Republike Srpske, P. V. i G. R.

Nezavisne nezvanično saznaju da je uhapšen Miloš Božović, pripadnik Škaljarskog klana. Božović je uhapšen na osnovu međunarodne Interpolove potjernice raspisane za krivično delo "teško ubistvo". Kako dalje saznaje navedeni portal, kuća u kojoj se krio Božović je u vlasništvu muškarca koji je dobro poznat policiji.

Sa njim je uhapšen, kako se nezvanično saznaje, i Mladen Milovanović. On je uhapšen zbog osnova sumnje da je kao policijski službenik MUP-a Republike Srpske počinio krivično delo "pomoć uiiniocu posle izvršenog krivičnog dela".

Nezavisne nezvanično saznaju da su 2 od 3 uhapšena policijska službenika inspektori u Odeljenju za opšti kriminalitet UKP.

- Policijski službenici su izvršili pretres lokacija koje koriste lica lišena slobode i tom prilikom u stanu lica M. B. pronađen je pištolj glok sa izbrušenim serijskim brojem i pripadajućim okvirom i municijom, 3 pancira, mobilni telefon, novac, SIM kartica, laptop, kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti u istrazi. U stanu koje koristi lice M. M. pronađeni su i oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog dela - navode iz MUP-a RS.

O hapšenju M. B. obavešten je dežurni sudija suda BiH, a hapšenje M. M. izvršeno je pod nadzorom Okružnog javnog tušilaštva Banjaluka. U daljim aktivnostima sinoć su na području Banjaluke lišena slobode još 2 policijska službenika MUP-a Republike Srpske - lica P. V. i G. R.

- Sva lica će biti saslušana u svojstvu osumnjičenih i pod nadzorom nadležnih tušilaštava, a protiv istih će biti dostavljeni odgovarajući izvještaji. Sva 3 policijska službenika biće suspendovana - kažu u MUP-u.

Hapšenje su izvršili policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet u saradnji sa pripadnicima Žandarmerije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Miloš Božović je jedan od optuženih za podstrekavanje na ubistvo sugrađanina Ranka Vuletića 2019. godine. Božoviću i Andriji Markoviću u odsustvu se sudi zbog optužbi da su podstrekli sugrađanina Vuka Lalatovića da ubije Vuletića.

Autor: Jovana Savanović

#BANJALUKA

#hapšenje

#interpolova poternica