Predsednik Crne Gore insistira da Temeljni ugovor bude objavljen pre potpisivanja

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović ponovio je danas da očekuje da Temeljni ugovor između SPC i države Crne Gore treba da bude predočen javnosti pre potpisivanja i veruje, kako kaže, da izvršna vlast neće potpisati nešto što bi ugrozilo ustavni sistem i državni interes Crne Gore.

Đukanović je na konferenciji za novinare na Cetinju rekao da misli da je dobro da se institucionalizuje odnos države Crne Gore sa verskim zajednicama.

Rekao je da je prethodna vlada mnogo radila na tom pitanju, kao i da je uslov za SPC bio da se najpre registruje u Crnoj Gori kao pravni subjekt.

To je, dodao je, odbijeno u veri i nadi da će se vlast promeniti na parlamentarnim izborima prošle godine, što se i dogodilo.

- Čuli ste da je predlog Temeljnog ugovora promenjen i da su 2 odredbe u suprotnosti sa Ustavom Crne Gore - rekao je Đukanović i dodao:

- Smatram da je državno odgovorna politika da ugovor pre potpisivanja bude objavljen i verujem u realnu i logičnu nadu da vlada neće pristati na potpisivanje bilo kakvog ugovora koji bi urušavao ustavni sistem i državni i nacionalni interes Crne Gore.

Autor: Tanjug / redportal.rs

#temeljni ugovor crna gora

#temeljni ugovor crne gore

#temeljni ugovor crnoj gori

#temeljni ugovor crnom gorom

#temeljni ugovor spc