On je uhapšen zbog sumnje da je organizovao kriminalnu grupu koja je počinila i planirala više teških krivičnih dela

Navodni vođa kavačkog klana Slobodan Kašćelan uhapšen je u toku noći u Kotoru, saznaju podgoričke Vijesti, a i dalje se čeka i zvanična policijska potvrda.

On je, prema nezvaničnim informacijama, uhapšen zbog sumnje da je organizovao kriminalnu grupu koja je počinila i planirala više teških krivičnih dela, za koje je zaprećena kazna i do 40 godina zatvora. Navodno je u Kotoru pored Kašćelana uhapšeno još osoba, dok je jedna u Pljevljima, pišu Vijesti.

Kašćelan je u policijskoj evidenciji označen kao jedan od vođa kavačkog klana. Osim njega, šefom tog klana policija označava Radoja Zvicera, koji u Crnoj Gori nikada nije hapšen u većim policijskim akcijama. Iz Uprave policije sinoć nisu zvanično saopštili detalje o hapšenjima. Taj Kotoranin sa slobode se branio od optužbi da je izvršio krivično delo - zelenašenje.

Takva odluka doneta je krajem 2019. godine, nakon što je sud prihvatio jemstvo u iznosu nešto više od 500.000 evra u protivvednosti nekretnina. Kašćelan je optužen za zelenaštvo izvršeno na organizovan način. Prvobitno, Specijalno državno tužilaštvo na teret mu je stavljalo teža krivična dela.

Autor: redportal.rs / Vijesti

#Kavački klan

#Slobodan Kašćelan

#Vođa

#kotor