Uprava policije: Možda je samo neko iskoristio prazan grob jer NIJE IMAO GDE SA POKOJNIKOM

Policija i tužilaštvo pokušavaju da utvrde ko je i kada sahranjen u tuđem grobu u zetskom selu Vukovci, odnosno, čije su kosti nedavno pronađene u tom grobu.

Iz Uprave policije Vijestima je potvrđeno da je jedna porodica iz Vukovaca, kada su pokušali da sahrane preminulog člana porodice, u grobnici pronašla nepoznati leš.

Iako dobro upućen izvor tvrdi da ženski leš nije bio u kovčegu, već samo ubačen u grobnicu, policija govori suprotno - da je bio u kovčegu.

- Početkom meseca porodica iz Vukovaca pokušala je da sahrani preminulog člana. Kada su otvorili porodičnu grobnicu unutra su pronašli kovčeg u kom su bili posmrtni ostaci. Nije im bilo poznato ko je sahranjen, ni kada, zbog čega su pozvali policiju. Mi smo, nakon tog obaveštenja, izašli na lice mesta i obavestili tužilaštvo - objasnili su iz UP.

Ističu da su naložena veštačenja kojima će se pokušati utvrditi vreme smrti i identitet osobe čiji posmrtni ostaci su pronađeni zakopani u tuđem grobu.

- Proveravamo sve baze podataka kako bi utvrdili da li je u vreme koje odgovara vremenu smrti, prijavljen nestanak neke osobe. To bi umnogome olakšalo istragu, a svakako će se utvrđivati i da li je, samo, neko iskoristio prazan grob jer nije imao gde sa pokojnikom - rečeno je iz UP.

Početkom meseca porodica iz Vukovaca pokušala je da sahrani preminulog člana. Kada su otvorili porodičnu grobnicu, unutra su pronašli kovčeg u kom su bili posmrtni ostaci. Nije im bilo poznato ko je sahranjen, ni kada, zbog čega su pozvali policiju…

Iz te bezbednosne institucije kazali su da će nakon što se utvrdi vreme smrti, proveriti i sa pogrebnim preduzećima da li je neko od njihovih zaposlenih prevozio pokojnika do tog groba.

Pronalazak pokojnika u tuđem grobu napravio je paniku u zetskom selu Vukovci.

Jedan od sagovornika Vijesti, koji je i prijavio novinarima taj nesvakidašnji događaj, kazao je da se u Zeti spekuliše da je u grobu pronađeno telo ubijene žene.

- O tome se zvanično ćuti, ali mi znamo da su ljudi otvorili grob jer su morali da sahrane babu koja je preminula. Dočekalo ih je neprijatno iznenađenje. U njihovom grobu bilo je telo žene. Neshvatljivo je da se nešto takvo dešava i zataškava - kazao je sagovornik Vijesti.

Autor: Volim Podgorica

#Kovčeg nepoznate žene

#Podgorica

#Vukovci

#Zeta

#bizarno