Reč je o poslanici koja je zaražena koronavirusom

Poslanica Bisera Kostadinovska Stojčevska iz SDSM objavila je na Fejsbuku fotografiju u skafanderu i najavila da stiže u parlament kako bi učestvovala na današnjoj sednici na kojoj se izglasavaju antikrizne mere.

Poslanica je napisala:

Pozitivna sam na COVID-19, ali osećam se dobro, sa snažnom odlučnošću da danas pobedi narod. Nećemo dozvoliti ucene! Moja poslanička dužnost je trajna i plemenita. I zdrava i bolesna, imam obavezu da učinim sve da građani dobiju pomoć koju im je Vlada obezbedila. A VMRO-DPMNE i opozicija mogu da nastave da rade sve što su nameravali protiv naroda - ali uzalud danas ćemo obaviti posao. Građani će pobediti i još jednom videće kolika RAZLIKA postoji između SDSM-a i VMRO-DPMNE-a, odnosno između činjenja SVEGA ZA NAROD i SVEGA PROTIV naroda.

Predsednik parlamenta Talat Džaferi tvrdio je da prvo treba doneti zakone sa 32. zasedanja, a zatim antikrizne mere. VMRO-DPMNE ne popušta i juče je najavio da će učestvovati samo na sednici na kojoj bi trebalo glasati o merama iz petog paketa. Vladajuća većina najavila je da će, ukoliko ne bude kvoruma, zaraženi poslanici iz njihovih redova doći sa skafanderima. Poslanici koalicije Alijansa za Albance i alternativu izrazili su juče spremnost da obezbede kvorum za 32. sednicu ako vlada ne može, iako su naglasili da ne razumeju Džaferijevo ponašanje

Autor: libertas.mk

#Parlament

#Severna Makedonija

#glasanje

#koronavirus

#poslanica

#skafander