Tužilaštvo ispituje informacije o Veselinu Veljoviću

Potpredsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović pozvan je da se u svojstvu građanina u ponedeljak, 19. aprila javi Specijalnom policijskom odeljenju da bi dao izjavu u vezi Veselina Veljović, bivšeg direktora policije.

Poziv je upućen po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) a u odnosu na provere u vezi organizacije i finansiranje protesta u Bogetićima, a inspektori specijalnog tima su danas sačekali Abazovića ispred kancelarije da mu uruče poziv.

Abazović je sinoć kazao da imaju operativne podatke da Veselin Veljović i još četiri osobe od kojih su neki bivši, a neki sadašnji pripadnici policije i Specijalne antiterorističke jedinice imaju veze sa okupljanjima građana.

Prethodno je i premijer Zdravko Krivokapić optužio Veljovića da stoji iza protesta i kazao da sve finansira organizovani kriminal u sprezi sa nekim političarima. Veljović je odbacio te optužbe.

Veselin Veljović je bivši direktor Uprave Crne Gore i važi za jednog od bliskog čoveka Mila Đukanovića koji je smenjen odmah po formiranju nove Vlade Crne Gore.

Poziv Abazoviću dolazi u vreme velike političke krize u Crnoj Gori izazvanom niza problematičnih pitanja, a jedno od njih su novi zakoni koji regulišu izbor tužilaštva.

Autor: pink.rs / redportal.rs

#Dritan Abazović

#bogetići

#protest

#saslušanje

#tužilaštvo

#veselin veljović