Poslovna grupa zamrznute hrane se sastoji od društava Ledo plus d.o.o, Ledo Čitluk i Frikom d.o.o. te nekoliko manjih povezanih društava

Fortenova grupa d.d. i Nomad Foods Limited potpisali su kupoprodajni ugovor za poslovnu grupu zamrznute hrane, a vrednost transakcije iznosi 615 miliona evra.

Poslovna grupa zamrznute hrane se sastoji od društava Ledo plus d.o.o, Ledo Čitluk i Frikom d.o.o. te nekoliko manjih povezanih društava.

Kako je saopšteno, vrednost transakcije iznosi 615 miliona evra, na bazi bez gotovine i bez dugova, a njeno zaključenje je planirano za 3. tromesečje 2021. godine. Po zaključenju, Nomad Foods će postati vlasnik poslovne grupe zamrznute hrane, koja obuhvata vodeći evropski portfelj kultnih lokalnih brandova zamrznute hrane sa prepoznatljivošću među potrošačima u Hrvatskoj, Srbiji, Bosni i Hercegovini i nekoliko drugih zemalja Jugoistočne Evrope, prenosi Jutarnji list.

S tradicijom dužom od pola veka, poslovna grupa zamrznute hrane najveći je proizvođač i distributer sladoleda i zamrznute hrane na tržištima na kojima posluje.

Dovršenje transakcije zavisi od regulatornih odobrenja na merodavnim tržištima i deoničara Fortenova grupe. Upravni odbor Fortenova grupe, koji uključuje predstavnike najvećih deoničara, jednoglasno je podržao potpisivanje kupoprodajnog ugovora s Nomad Foods.

Inače, kompanija Nomad Foods, sa sedištem na Britanskim Devičanskim Otocima, najveći je evropski i 3. najveći globalni igrač na tržištu smrznute hrane.

Autor: redportal.rs