Crnogorski predsednik o političkoj situaciji

Crnogorski predsednik Milo Đukanović kaže da ga ne iznenađuje retorika političkih protivnika koji, kako tvrdi, u njemu vide poslednju barijeru za ostvarivanje svog nauma - da Crna Gora ponovo bude plen velike Srbije.

Đukanović je u inervjuu za Novu BiH televiziju, nakon poraza njegovog DPS-a u Nikšiću, rekao da to traje već 30 godina.

- Oni 30 godina u meni vide problem za svoje neuspehe i danas vide, u meni i u stranci koju predvodim, poslednju barijeru za ostvarivanje svog nauma - da Crna Gora opet bude plen velike Srbije. Zato oni i ne govore o drugome, nego nekako da vide leđa Milu Đukanoviću - kaže crnogorski predsednik.

Poručuje da su se prevarili i da su izbori u Nikšiću, kako kaže, to pokazali.

Iako poslednjih meseci mediji pišu da je DPS u rascepu, Đukanović tvrdi da je ta stranka veoma respektabilna i da upravo, kako kaže, ta snaga onemogućava nacionalizam i šovinizam, koji je digao glavu opet na Zapadnom Balkanu da ostvari svoj naum u Crnoj Gori.

Ipak, misli da je dobra okolnost da je u Crnoj Gori zrelo za promenu platforme za buduće delovanje.

- Jedan ogoleli, ekstremni nacionalizam je doživeo ozbiljan poraz. Taj nacionalizam, kojeg oličava Demokratski front u Crnoj Gori, na ovim izborima imao je brutalnu podršku državne vlasti Srbije i svih prorežimskih, ili manje više svih, medija iz Beograda, pa uprkos tome izgubio je tačno jednu trećinu podrške u samo ovih šest meseci - rekao je Đukanović.

Autor: Redportal.rs

#Milo Đukanović

#barijera

#srpskom svetu