Vatreni obračun u kafani

ŠILOVO: U Šilovu kod Gnjilana juče je u večernjim satima došlo do pucnjave u kafani, u kojoj je jedna osoba ranjena iz vatrenog oružja, saopštila je jutros Kosovska policija.

Policiji je odmah slučaj prijavljen, nakon čega je patrola izašla na lice mesta i konfiskovala tane i jednu čauru.

Portparol Kosovske policije za region Gnjilana saopštio je juče za KoSSev nove detalje o slučaju.

Kako je naveo, do pucnjave je došlo u kafani, a prethodio joj je nesporazum između osumnjičenog za pucnjavu i povređenog.

Kako je izneo portparol policije:

Počinilac je poznat Kosovskoj policiji i u pitanju je Albanac, državljanin Srbije - R. H. (1986). Policija trenutno traga za njim.

Povrede u pucnjavi je zadobio N. S. (1997), Srbin sa Kosova.

Njemu je potom ukazana medicinska pomoć u gnjilanskoj bolnici i on je van životne opasnosti.

Prema policiji, incident nema etničku pozadinu, te je reč o ličnom nesporazumu između dve osobe.

Policija je slučaj klasifikovala kao pokušaj ubistva i nastavlja sa istragom.

U međuvremenu, došlo se do informacije da je povređeni u pucnjavi bio Nikola Stojilković. On je naveo da je vlasnica kafane u kojoj je došlo do pucnjave njegova supruga. Kako kaže, neposredno pre incidenta zatražio je od R. H. da izmiri stari dug u iznosu od 14 evra, ali i da može slobodno da popije piće jer, kako kaže, nije hteo da pravi nikakve scene.

Nakon ovoga se drugo lice našlo uvređeno i otišlo je po pištolj. Nikakve veće svađe prema navođenju Stojilkovića nije bilo. R. H. se posle toga vratio, uperio mu pištolj u glavu i potom se predomislio, pa ga upucao u nogu.

Autor: kossev.info