Uhapšeno 8 osumnjičenih za napad

Osamnaestogodišnji sin srpskog političara sa Kosova i Metohije Nenada Rašića pretučen je juče oko podneva u dvorištu gimnazije u Lapljem Selu. Smešten je u bolnicu. Iste večeri je uhapšeno 8 lica, kojima je određen 48-časovni pritvor.

Kosovska policija se oglasila saopštenjem za medije u kojem je potvrdila da je u policijsku stanicu privedeno 8 osoba osumnjičenih za napad u blizini škole u Lapljem Selu, od kojih je jedan maloletnik.

Mladić se trenutno nalazi u bolnici, takođe je potvrdila Kosovska policija.

Nenad Rašić je u izjavi za Kallxo potvrdio da je njegov sin prebijen danas metalnim predmetima i da je zadobio teške povrede lica i glave, te da su mu zubi polomljeni. Kako je Rašić izjavio:

Prihvatio sam da platim cenu ideologije koju zastupam, ali zaista nisam očekivao da će moj sin platiti tako neprirodnu cenu.

IZVOR: FB / IndexOnlinne

Političar Nenad Rašić je bio protivkandidat Srpskoj listi na prošlim izborima. Poznat je po svojim stavovima, koji su prilično u skladu sa prištinskim pogledom na problem Kosova i Metohije. U svom predizbornom spotu 2019. godine čak je i Srpsku listu nazvao monstruoznom:

Sa ovom iskrenom molbom, pozivam vas da glasate za broj 120, jer s vašim glasom zajedno ćemo se odreći ovog političkog monstruma, koji se zove Srpska lista. Ja sam Nenad Rašić, glasajte za broj 120 - govori on u spotu, snimljenom u Prizrenu, koji počinje tako što stavlja ruku na srce.

Autor: kossev.info / www.novosti.rs / redportal.rs

#Izbori KiM

#Izbori Kosovo i Metohija

#Kosovo

#Kosovo i Metohija

#Nenad Rašić

#Srpska lista

#sin