U Beograd dolazi u petak

Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen danas počinje četverodnevno putovanje Zapadnim Balkanom gde će se sastati sa liderima Albanije, Severne Makedonije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Kosova i Crne Gore.

Ovo će biti prilika da se razgovara o napretku partnera sa Zapadnog Balkana na putu ka EU, kao i o Planu rasta EU od 6 milijardi eura.

Predsjednica EK će prvo otputovati u Tiranu, gde će se sastati sa premijerom Albanije Edijem Ramom. U četvrtak, još u Tirani, fon der Lajen će se sastati sa Bajramom Begajem, predsednikom Albanije. Istog jutra otputovaće u Skoplje, gde će se sastati sa premijerom Severne Makedonije Hristijanom Mickoskim i predsednicom Gordanom Šiljanovskom-Davkovom.

Fon der Lajen će otputovati i u Jablanicu, u Bosni i Hercegovini, kako bi posetila područja pogođena poplavama. Ona će u petak ujutru boraviti u Sarajevu, gde će se sastati sa članovima Predsedništva Bosne i Hercegovine, kao i predsedavajućom Veća ministara Borjanom Krišto.

Kasnije će predsednik otputovati u Beograd. Tamo će se sastati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerom Milošem Vučevićem.

Autor: Klix.ba