On je rekao da Srbija pamti da je BiH 2014. prilikom poplava u Obrenovcu, poslala čamac i drugu pomoć

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas saučešće porodicama stradalih u poplavama u Bosni i Hercegovini (BiH) i toj zemlji ponudio svaku vrstu pomoći ukoliko je potrebno.

- Svaku vrstu pomoći smo spremni da uputimo ako oni to žele i ako misle da možemo nešto da pomognemo. Spremni samo da pomognemo i helikopterima i čamcima. Da uputimo i finansijsku i svaku drugu pomoć. Neka kažu šta treba i mi smo spremni - rekao je Vučić u Gornjem Milanovcu.

On je rekao da Srbija pamti da je BiH 2014. prilikom poplava u Obrenovcu, poslala čamac i drugu pomoć.

Padavine u proteklih 24 sata na području opština Jablanica, Konjic, Kiseljak, Fojnica i Kreševo u BiH prouzrokovale su velike probleme stanovnicima tih opština, a prema zvaničnim informacijama ima žrtava, povređenih i nestalih osoba.

Govoreći o lokalnim izborima u BiH, zakazanim za 6. oktobar, Vučić je rekao da ne želi da se meša u taj proces kao predsednik Srbije, ali da je saradnja sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom uvek bila dobra i veoma plodonosna.

- Mislim da kada bih tu saradnju nazvao korektnom, da ne bih na dovoljno fer način opisao nivo te saradnje - rekao je on.

Vučić je rekao da je ta saradnja uvek bila bratska i prijateljska i izrazio nadu da će se nastaviti na dobrobit Srbije i Republike Srpske.

IZVOR: FB / BHMETEO.ba

Autor: beta