Nad vozačem je u toku policijska istraga 📜

Mladić (29) koji je noćas na Viru u Hrvatskoj automobilom pokosio supružnike i troje dece, a usled čega je žena poginula, imao je 1,75 g/kg alkohola u organizmu, te je uhapšen, prenose Nezavisne.

- Nad vozačem je u toku policijska istraga - saopštila je Policijska uprava zadarska.

Kako dodaju, prema rezultatima uviđaja, nesreća se dogodila sinoć oko 23.40 u Ulici put lozica kada je vozač automobila zadarskih registarskih oznaka zbog neprilagođene brzine osobinama i stanju te vidljivosti (noć) puta izgubio kontrolu nad vozilom te sišao na desnu stranu kolovoza.

Usled toga, dodaje se, desnim točkom silazi van kolovoza, gde najpre udara u kamenje, a potom automobilom naleće na pešake.

- Nakon udara u pešake, koji su od siline udarca odbačeni van kolnika, vozilo se prevrnulo. U trenutku prometne nesreće pešaci su se kretali uz rub kolnika na kojem ne postoji nogostup niti druga površina određena i prikladna za kretanje pešaka, kao ni javna rasvjeta - istakli su iz Policijske uprave zadarske.

Od posledica nesreće na mestu je preminula hrvatska državljanka od 24 godine. Njen suprug i deca su povređeni. 😭

- Druge osobe, jedna odrasla i troje dece su zbog povreda upućeni na pružanje lekarske pomoći u OB Zadar, gde su kod hrvatskog državljana (28) te dvoje dece konstatovane teške, a kod jednog deteta lake povrede💔- naveli su iz policije

Autor: Nezavisne