Ramadani je pre dva dana pobegao iz Severne Makedonije, pošto su sudije odlučile da mu ukinu pritvor i odobre kućni pritvor

Bivši pripadnik tzv. Oslobodilačke vojske Kosova Bljerim Ramadani, koji je pobegao iz kućnog pritvora u Sjevernoj Makedoniji, gde je uhapšen po poternici Srbije, nalazi se u svom domu na Kosovu, sudeći po fotografiji koju je objavio korisnik Nesret Šašivari.

Šašivari je na svom Fejsbuk profilu objavio fotografiju sa Ramadanijem, kojeg, uz dobrodošlicu kući oslovljava "ujkom" i "oslobodiocem".

- Ujka Bljerim Ramadani, dobrodošao kući u naš rodni grad, žao nam je što je zbog rata i slobode za Kosovo bilo ometano vaše kretanje. Oslobodioče, poštovanje zauvek, bićemo zajedno - napisao je Nesret Šašivari u opisu fotografije.

Objava na Fejsbuku je od pre 19 sati, ali je pitanje kada je snimljena fotografija.

Ramadani je pre dva dana pobegao iz Severne Makedonije, pošto su sudije odlučile da mu ukinu pritvor i odobre kućni pritvor.

On je pre mesec dana uhapšen na granici Severne Makedonije po Interpolovoj poternici Interpola na zahtev Srbije, zbog sumnje da je kao bivši pripadnik "OVK", počinio ratne zločine u regionu Nerodima.

Ramadanijevo bekstvo izazvalo je reakciju u Srbiji i Severnoj Makedoniji. Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić bjekstvo je nazvao "skandaloznim" i zatražio objašnjenje od državnih organa Makedonije.

Vlast u Severnoj Makedoniji optužuje pravosudne organe koji su Ramadanija pustili u kućni pritvor.

Autor: redportal.rs