Kod kuće sam je koristila za udaranje crvene paprike, razbijanje oraha i zakucavanje eksera

Devedesetogodišnja Kineskinja nesvesno je 20 godina koristila staru ručnu bombu, koju je pronašla u polju jednog dana, za razbijanje oraha i zakucavanje eksera.

Gospođa Ćin, ispričala je kineskim novinarima da je radila na svojoj farmi u Sijangjangu, provincija Hubej, kada je pronašla ovu čudnu metalnu stvar sa drvenom drškom. Uverena da je to improvizovani čekić, ponela ga je kući i koristila za udaranje svih vrsta tvrdih predmeta, od oraha do metalnih eksera. Tek prošle nedelje, kada je tim muškaraca radio na rušenju njene stare kuće, primetili su ručnu bombu, a penzionerka je saznala da se kockala sa svojim životom svaki put kada ju je koristila. I koristila ju je često, jer je policija izvestila da je drvena drška bombe postala glatka i sjajna od godina upotrebe, dok je metalna glava bila puna udubljenja.

- Kod kuće sam je koristila za udaranje crvene paprike, razbijanje oraha i zakucavanje eksera - izjavila je Ćin za kineske medije.

Nakon što su radnici koji su rušili njenu kuću obavestili vlasti o ručnoj bombi, policijska stanica Huangbao brzo je poslala specijalnu jedinicu koja je potvrdila da je sumnjivi predmet zaista ručna bomba, tačnije kineski Tip 67, koji je nekako izdržao "zlostavljanje" kojem ga je žena podvrgavala poslednjih 20 godina.

Spekulišući zašto stara ručna bomba nije eksplodirala, neki su tvrdili da je to morala biti trening bomba, identična pravoj, ali bez eksploziva. Međutim, ta teorija je opovrgnuta policijskom izjavom da je bomba pravilno uništena kako bi se izbegle slučajne povrede. Izgleda da je Ćin jednostavno imala izuzetnu sreću.

Zanimljivo je to da je stara ručna bomba bila toliko oštećena da je deo osigurača postao izložen. Da je žena bila dovoljno radoznala da ga izvuče, posledice bi mogle biti smrtonosne.

Autor: Redportal.rs