Portugalski navijači su u bratskim odnosima sa navijačima Hajduka

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je policija uoči večerašnje utakmice Crvene zvezde i Benfike u Beogradu, od navijača portugalskog kluba iz bezbednosnih razloga oduzela obeležja splitskog Hajduka i tamošnje navijačke grupa Torcida, prenosi Žurnal. 🧐

Ministar je dodao da su ta obeležja oduzeta od navijača Benfike tokom kontrole lica i vozila na graničnim prelazima i na beogradskom aerodromu Nikola Tesla.

Među pronađenim predmetima, nalazi se više desetina nalepnica, zastava, zastavica, majica i znački sa obeležjima "FK Hajduk" i navijačke grupe "Torcida". Policija je iz razloga bezbednosti oduzela sve predmete.

Naveo je Dačić a preneo MUP. ☝

Ministar je dodao da policija preduzima sveobuhvatne mere bezbednosti povodom večerašnje utakmice na stadionu Rajko Mitić.

U skladu sa bezbednosnom procenom, kao i na osnovu raspoloživih bezbednosno-interesantnih informacija, angažovan je dovoljan broj policijskih službenika u cilju bezbednog odigravanja utakmice.

Dodao je ministar. ☝

Najavio je da će u skladu sa svojim delokrugom rada i zakonskim ovlašćenjima, MUP prema svim licima koja se zateknu u izvršenju krivičnih dela i prekršaja, u saradnji sa nadležnim tužilaštvom, preduzeti mere i radnje u cilju njihovog daljeg procesuiranja.

Utakmica prvog kola Lige šampiona između Crvene zvezde i Benfike počeće u 18.45 časova.

Autor: žurnal.rs