Orlove čekaju mečevi u Ligi nacija

Fudbalsku reprezentaciju Srbije uskoro čeka početak takmičenja u Ligi nacija. 💪🏻

Orlove je tokom Evropskog prvenstva, ali i nakon neuspeha u Nemačkoj obeležio niz skandala koje se najviše odnose na neslaganje pojedinih fudbalera sa vođenjem trenera Dragana Stojkovića Piksija.

Piksi je na opširan način govorio o svim dešavanjiima u nacionalnom timu pred predstojeće mečeve:

Selektor reprezentacije se prvo osvrnuo na Evropsko prvenstvo, kao i o izmeni tima, odlukama i greškama koje su napravljenje, oproštaju Dušana Tadića, ali izostancima nekih ključnih igrača iz ove reprezentativne akcije:

- Osećam obavezu da se osvrnem na EP, mi smo ozbiljni ljudi napravili smo analizu šta je sve prouzrokovalo rezultatski neupeh. Cilj je bila druga runda, ali nismo uspeli. Nikada nisam kritikovao igrače, niti ću, već motivisao i uvek će tako biti. Nismo bili na svom nivou za takvo takmičenje. Sam plasman je bio veliki uspeh za naš fudbal. Odgovonost preuzimam, ja sam najodgovorniji. Od mog dolaska bio sam neko ko je želeo da donese energiju i promeni stvari. I uspeo sam u tome. Radili smo u pozitivnom ambijentu. ali nam fali nešto da napravimo iskorak. Grešaka je bilo i sa moje i sa strane igrača. One postoje da bi se ispravljale. Raditi u fudbalu znači uvideti te greške. Prihvatam konstruktivne kritike, između toga da budem vređan i da vređam – biram ovo prvo. Igrače ne treba da dirate, ja sam tu da vam odgovorim na sve - rekao je Piksi.

Foto: Redportal.rs/Redportal.rs

Komentarisao je selektor utakmicu protiv Danske:

- Svi moramo da imamo realnost u sebi, da budemo realni. Kada odigraš sa Danskom 0:0, to je debakl i katostrofa, a zaboravimo kakva je to repzentacija. Falio nam je taj gol, bili smo blizu iskoraka. Spremao sam izveštaj deset dana, bio je prezentovan, kako ste rekli, samo na osam strana. To je bila samo kratka verzija, a elaborat je napravljan na 50 strana. Ne treba maltretirati ljude da čitaju Rat i mir. Prihvatam da sam jedini krivac, ali šta se sve dešavalo na utakmica, nije bilo tako crno.

Bilo je reči i o meču Španije, koji se igra 5. septembra u Beogradu, a Piksi ističe da je to praznik fudbal i velika motivacija za osveženi tim.

- Predstoji nam veliki praznik fudbala, za sprski fudal bogata jesen. Igrati sa Španijom je veliki praznik, videti sve njihove zvezde takođe, ali očekujem podršku za naš tim. Treba im dati vetar u leđa. A biće debitanata, nismam ih zvao da bih pokazao da sam ja hrabar. Neko od njih će debitovati - zaključio je Piksi.

Autor: redportal.rs / tanjug.rs