Crno-beli se okreću kvalifikacijama za Ligu Evrope

Fudbalski klub Partizan doživeo je bolan poraz u dvomeču protiv Dinama iz Kijeva.

U 1. utakmici 2. kola kvalifikacija za Ligu šampiona crno-beli su doživeli poraz na gostujućem terenu rezultatom 6:2, da bi sedam dana kasnije pred praznim tribinama stadiona u Humskoj potvrdili loš kvalitet tima za Evropu rezultatom 0:3.

Trener Partizana Aleksandar Stanojević rekao je na konferenciji za medije da je taj tim daleko od evropskog nivoa.

- Šta reći posle ovakvog dvomeča i današnjeg poraza. Ovo je nažalost naša realna slika u ovom trenutku. Oni su dosta bolji bili od nas, kvalitetniji, druga su brzina tehnički i taktički. Jednostavno, nismo mogli da ih pratimo. Lako smo primali golove u svemu su bili brži, moćniji. Tu smo gde jesmo. Probaćemo da promenimo nešto, jer ovako ne možemo da radimo nešto u Evropi. Mora dosta stvari da se promeni - rekao je Stanojević.

Rival u kvalifikacijama za Ligu Evrope biće švajcarski Lugano.

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели FK PARTIZAN (@partizanbelgrade)

IZVOR: IG / @partizanbelgrade

- Mi u ovom trenutku nemamo luksuz da razmišljamo ni o čemu, ni o kome. Samo o nama. Da vidimo šta ćemo mi da radimo. Kako stvari stoje, ne možemo da pariramo nikome u Evropi. Nismo za Evropu - kazao je i dodao:

- Moramo da promenimo igrače koji su pokazali da ne mogu da se izbore sa Evropom. To treba da se menja. Dosta igrača ima ugovore, teško je sve promeniti. Pokušavaćemo, dovesti još dva-tri igrača. Da sačekamo i zimski rok i nametnemo ono što ja želim. Naravno, u fudbalu nema vremena. Patimo, teško nam je. Definitivno se pokazalo da ovo ne može sa ovim igračima. Ova grupa igrača mora da se promeni. Prethodni trener je na isti način ispao iz Evrope. Sada sam i ja isto. Mora da se menja ovo. Ja sam tek došao, ne mogu da odem za tri dana. Moraju da odu igrači koji su pokazali da ne mogu da se nose sa ovim nivoom. Treba nova selekcija da se napravi. Tražimo se svi, moramo da vodimo računa o svemu. Moj stav je da moramo dva prelazna roka da se odrade dobro, da bi tim bio po mom ukusu. Za ovaj nivo nismo spremni, videćemo za ovaj drugi nivo. I da vidimo da li smo spremni i za našu ligu da budemo konkurentni ili nismo. Ja mislim da trenutno nismo. Iz više razloga. Radićemo na tome. Zato sam došao, hoću da idem do kraja. Ali nisam očekivao ovakvu situaciju. Treći put sam ovde, prolazio sam sve, ali ovo je jedna stvarno teška situacija. Ne bih došao da bih bio na istom. Nadam se da će se dogovori ispoštovati - izjavio je trener crno-belih.

On je rekao da mu je potrebna podrška uprave kluba:

- Imam mnogo iskustva u Evropi, znam gde su problemi i kako ću ih rešiti. Pokazao sam da mogu, kako se igra u Evropi, kako se prezimi u Evropi, kako se ulazi i u Ligu šampiona. Znam šta mi je potrebno. Ali treba neke stvari koje smo se dogovarali da se ispune. Da bi se išlo unapred, a ne unazad - zaključio je Stanojević.

Autor: redportal.rs