Nazvao ga svojim idolom

Kapiten fudbalske reprezentacije Francuske Kilijan Mbape kaže da je Portugalac Kristijano Ronaldo fudbalska legenda i jedinstven igrač, uoči utakmice dve ekipe u četvrtfinalu Evropskog prvenstva.

Francuska i Portugal igraju u petak od 21.00 čas u Hamburgu, a to će biti i duel dve velike zvezde svetskog fudbala Ronalda i Mbapea.

Mbape je prethodno nazvao Ronalda svojim idolom i uvek je u superlativu govorio o 39-godišnjem fudbaleru, koji je rekao da je turnir u Nemačkoj njegovo poslednje Evropsko prvenstvo.

- Svi znaju koliko se divim Kristijanu Ronaldu kao igraču. Imao sam sreće da budem sa njim rame uz rame, da ga upoznam i porazgovaramo. I dalje smo u kontaktu. On mi uvek pomaže, informiše se šta mi se dešava u životu i savetuje me. To je za mene čast, posebno kada razmislimo o tome šta je uradio za svet fudbala. Bez obzira šta se desilo pre ili šta će se desiti posle, on će biti fudbalska legenda - rekao je Mbape.

On je nedavno potpisao za Real Madrid, za koji je Ronaldo igrao od 2009. do 2018. godine.

Upitan je da li to vidi kao prenošenje štafete.

- Ne, on je jedinstven. Samo je jedan Kristijano Ronaldo, uvek će biti samo jedan. Idem svojim putem. Moj san o igranju za Real Madrid postaje realnost. Nadam se da ću i ja moći da ostavim trag u fudbalu, ali neću pisati sledeće poglavlje Kristijana Ronalda. Nadam se da ću moći da budem jedinstven u Real Madridu i da ću biti potpuno drugačiji - naveo je 25-godišnji fudbaler.

Autor: b92.net