Pred srpskim štampionom težak zadata, najbolji igrač ikada

U sedištu UEFA u Nionu danas je održan žreb za prvi turnir Lige šampiona. Srbiju predstavlja prvak naše zemlje – FON Banjica.

Šampioni Srbije će da budu domaćin grupe “6” Lige šampiona na Banjici. To garantuje futsal spektakl u Beogradu od 22. do 27. oktobra u SC “Voždovac”. FON Banjica je za rivale na turniru dobila Rigu i pobednike preliminarnih runda grupe “D” i “A”. Potencijalni rivali iz grupe “D” su: Tigres Roermond iz Holandije, Jerevan iz Jermenije, Mančester iz Engleske ili Istanvul Sisli iz Turske. Potencijalni rivali iz “A” grupe su: Titograd (Crna Gora), Blu Magik Dablin iz Irske, Foca iz Makedonije ili Rendžers iz Andore.

FON Banjicu su na žrebu u Nionu predstavljali Ivan Koljenšić, Aleksandar Đoković i Bojan Manić.

- Zadovoljni smo žrebom, u Beograd dolazi šampion Letonije Riga sa najboljim futsalerom možda i svih vremena Rikardinjom. Osnovna ideja je promocija futsala u našoj prestonici, a magični Portugalac će da doprinese da turnir na Banjici bude veličanstveniji. Igranje u Ligi šampiona će mnogo da znači i za naš klub koji je u sezoni za nama osvojio prvu titulu prvaka Srbije. Želimo da se pokažemo pre svega kao dobri domaćini, a onda i da izginemo na terenu ako treba za svaki bod. Verujem da će SC Voždovac na Banjici da bude ispunjen do poslednjeg mesta. Navijači su tokom cele sezone bili naš vetar u leđa. Nikome ne pretimo, ali ćemo maksimalno da se spremimo da budemo prvi u našoj grupi – rekao je Koljenšić za MaxBet Sport.

Nema sumnje da nas u oktobru očekuje futsal spektakl. KMF FON Banjica pojačava svoje redove, a dovoljno je reći da će i naredne godine dres beogradskog kluba da nose legendarni Mladen Kocić i hobotnica na golu Miodrag Aksentijević. Sada je na treneru Igoru Šošu da do oktobra sve dovede pod konac, kao i prošle sezone kada je FON Banjica harala terenima u Srbiji.

Autor: maxbetsprot.rs