Vlasti istražuju i sadržaj misterioznih boca kako bi shvatili šta ubija ljude koji su ih konzumirali.

Najmanje 5 ribara iz Šri Lanke je tragično izgubilo život, a još trojica su u kritičnom stanju nakon što su konzumirali misteriozni sadržaj boca pronađenih kako plutaju na otvorenom moru. 🌊

Mornarica Šri Lanke nedavno je izvestila da je najmanje 5 ribara umrlo nakon što su konzumirali nepoznatu tečnost iz boca koje su pronašli dok su bili na moru, oko 320 nautičkih milja od Tangala, grada na južnoj obali Šri Lanke. Nejasno je koliko je ovih misterioznih boca pronađeno kako plutaju u moru, ali je portparol mornarice rekao novinarima da sadrže neku vrstu alkohola. Boce su delili mornari ribarskog broda po imenu Devon, a ubrzo su neki od njih počeli da se osećaju bolesno. Uprkos tome što je medicinsko osoblje mornarice Šri Lanke primilo rudimentarnu pomoć na brodu, najmanje petoro ribara je umrlo, a još jedan je u kritičnom stanju. Nažalost, veruje se da je posada delila misteriozne boce sa drugim ribarskim čamcima.

Tragični incident izazvao je proteste u priobalnom gradu Tangale, gde su porodice poginulih mornara okrivile za incident Odeljenje za ribarstvo i vodene resurse Šri Lanke, a porodice ostalih ribara pozvale su da se vrate na kopno kako bi dobili pravilan tretman. U međuvremenu, vlasti se bore da spreče dalje smrti zbog misterioznih boca.

Dva druga bolesna ribara za koje se veruje da su konzumirali otrovni sadržaj u bocama odvedena su na singapurski trgovački brod i ukazana im je hitna pomoć, ali je nejasno koliko je boca prvobitno pronašla posada Devona, a koliko drugi ljudi. Mornarica ulaže napore da kontaktira sve brodove sa kojima je posada Devona komunicirala otkako je isplovila 4. juna.

Vlasti istražuju i sadržaj misterioznih boca kako bi shvatili šta ubija ljude koji su ih konzumirali.

IZVOR: YT / Thanthi TV

Autor: redportal.rs