On je iskoristio dokument da podnese zahtev za privremenu boravišnu dozvolu u Rusiji 👇

Jedna 24-godišnja Ruskinja nedavno je doživela šok u životu kada je saznala da je udata za egipatskog državljanina od 2022. godine, otprilike godinu dana nakon što je izgubila pasoš. 😩😨

Neimenovana stanovnica Sankt Peterburga izgubila je pasoš u leto 2021. godine, ali uprkos tome što je gubitak prijavila lokalnoj policiji, nikada se nije potrudila da ponovo izda svoju putnu ispravu. Novi pasoš joj nakon toga nije bio baš potreban i nije ni slutila da bi stari mogao da koristi bilo ko drugi, ali početkom ove godine, pokušavajući da izda izvod iz matične knjige rođenih za svoju bebu, mlada žena je saznala da njen muž, Egipćanin po imenu Mustafa, takođe je morao da bude prisutan. Nikada nije upoznala Mustafu, a kamoli se udala za njega, ali ga je ruski registar naveo kao njenog supružnika.

Nejasno je da li je Mustafa sam pronašao pasoš žene, ili ga je kupio od nekoga na crnom tržištu, ali prema nedavnim novinskim izveštajima, egipatski državljanin je iskoristio dokument da podnese zahtev za privremenu boravišnu dozvolu u Rusiji, tvrdeći da je on muž stanovnice Sankt Peterburga. Dokument je sadržao belešku o braku, koji se navodno dogodio u januaru 2022.

Nakon što je saslušala svedočenje žene i potvrdila da je pasoš proglasila izgubljenim pre 3 godine i da nikada nije upoznala svog muža Egipćanina, ruski sud je poništio brak.

Ostalo je nepoznato kako je čovek uspeo da registruje svoj brak sa ruskim državljaninom koristeći samo njihov pasoš.

Autor: redportal.rs