Povodom uznemirujućeg snimka oglasilo i Tužilaštvo ☝️

Pre nekoliko dana Beograđane je šokirao snimak jezivog nasilja u gradskom prevozu na liniji 18, kada je muškarac fizički nasrnuo na ženu i zadao joj udarce u predelu glave.

Sada se povodom uznemirujućeg snimka oglasilo i Tužilaštvo.

Kako navode iz Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, incident nije bio prijavljen, ali da je javni tužilac dao nalog policijskim službenicima da, imajući u vidu da postoje osnovi sumnje da je izvršeno delo za koje se goni po službenoj dužnosti, utvrde identitet učesnika događaja.

- Prema do sada utvrđenom činjeničnom stanju učesnici događaja su emotivni partneri V. Đ. (34) i N. V. (41), koji su zajedno ušli u autobus broj 18, potom imali verbalnu raspravu, nakon čega je V.Đ. rukom najpre nekoliko puta udarao u zaštitno staklo ispred sedišta na kojem je sedela N.V., pa joj je zadao udarac u lice i pretio joj. Nasilju i remećenju javnog reda i mira su prisustvovali putnici u autobusu, a oštećena je odmah izašla iz autobusa na stajalištu na Novom Beogradu - navode iz Tužilaštva, prenosi Telegraf.

Kako dodaju, po nalogu javnog tužioca policijski službenici PS Novi Beograd su doneli rešenje o zadržavanju okrivljenog V. Đ. (državljanina Srbije i Austrije) zbog krivičnog dela Nasilničko ponašanje.

Autor: Telegraf