Uplašio se neveremena i iskočio kroz prozor

Policija iz poljskog grada Lublina izvestila je u petak iza podneva o neobičnom incidentu koji se odigrao dan ranije. Naime, jednoj 21-godišnjoj devojci pao je na glavu nemački ovčar, pas koji je na nju pao s drugog zgrada zgrade.

Srećom, prilikom nesvakidašnjeg (s)udara niko nije ozbiljnije povređen. Pas se istog trenutka pridigao i odšetao, dok su lekari u bolnici utvrdili da nesrećna devojka nije zadobila obiljnije povrede.

- Pas se najverovatnije prestravio nevremena, te je zato iskočio kroz prozor drugog sprata zgrade i pritom pao pravo na devojku. Uprkos činjenici da je u početku incident izgledao ozbiljno, 21-godišnjakinja nije zadobila povrede opasne po njen život ili zdravlje - saopštili su iz Pokrajinske policijske uprave u Lublinu.

IZVOR: FB / Policja Lubelska

Ipak, vlasnik psa mogao bi da snosi i te kako ozbiljne posledice ako bude optužen za, kako je službeno navedeno, "nepostupanje s dužnom pažnjom pri držanju životinje".

- Trenutno sprovodimo radnje u vezi s izlaganjem osobe neposrednoj opasnosti od gubitka života ili teškog oštećenja zdravlja, a za šta je propisana kazna zatvora do tri godine - rekli su u policiji, prenosi Net.hr.

Autor: kurir.rs