Britanski mediji prenose da je Jermak rekao da će Ukrajina poštovati sve savete da postigne, kako je naveo, "pravedan mir"

Ukrajina nije spremna da postigne kompromis sa Rusijom i ustupi bilo koji deo svoje teritorije da bi okončala rat, izjavio je šef kabineta ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog Andrij Jermak.

Jermak je ovo rekao sinoć u Vašingtonu, komentarišući izjavu republikanskog predsedničkog kandidata Donalda Trampa da može brzo da okonča sukob u Ukrajini ako u novembru bude izabran za predsednika SAD.

Britanski mediji prenose da je Jermak rekao da će Ukrajina poštovati sve savete da postigne, kako je naveo, "pravedan mir", ali da ne može da pravi kompromise kada su u pitanju nezavisnost, sloboda, demokratija, teritorijalni integritet i suverenitet.

Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je da će Moskva prekinuti rat ako Kijev pristane da preda četiri ukrajinska regiona na istoku i jugu zemlje koje je Rusija anektirala.

Jermak je u poseti Vašingtonu uoči samita NATO-a sledeće nedelje u tom gradu, gde se očekuje da će Ukrajina biti glavna tema.

Autor: redportal.rs