Iransko ministarstvo spoljnih poslova optužilo je danas Sjedinjene Američke Države za saučesništvo u ubistvu Hanijea

Cene nafte su danas u porastu nakon ubistva političkog lidera palestinskog pokreta Hamas Ismaila Hanijea u Teheranu, kao i zbog nemirne situacije između Izraela i Libana.

Prema podacima sa berzi, cena sirove nafte je danas u 16.30 časova porasla za tri odsto, na 77,7 dolara za barel, a cena nafte Brent za dva odsto, na 80,1 dolar za barel.

Iransko ministarstvo spoljnih poslova optužilo je danas Sjedinjene Američke Države za saučesništvo u ubistvu Hanijea, a zvanični Teheran je obećao osvetu za ovaj čin.

- Naša je dužnost da se osvetimo i strogo kaznimo cionistički entitet za atentat u Iranu, jer je atentat izvršen na našem tlu", izjavio je vrhovni vođa Irana Ali Hamnei i time dodatno rasplamsao strahove od šireg sukoba u regionu koji bi uticao na cenu nafte - prenosi portal Oilprice.

Izrael je ispalio rakete na libanski Bejrut, tvrdeći da su napadi usmereni protiv komandanta Hezbolaha Fuada Šukra koji je navodno odgovoran za raketni napad u subotu na Golansku visoravan u kome je poginulo 12 civila.

Autor: Tanjug