Evo od čega zavisi podizanje otpužnice 👇

Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru preostalo je još tačno tri meseca da prikupe sve dokaze protiv osumnjičenih Dejana Dragijevića (50) i Srđana Jankovića (50) za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić (2) iz Bora. 👇

Ovaj rok tužiocu je preostao budući da se osumnjičeni u pritvoru nalaze već tačno tri meseca, a po zakonu rok za podizanje optužnice u pritvorskim predmetima je šest meseci, u suprotnom osumnjičeni moraju biti pušteni na slobodu.

Prema dosadašnjim zvaničnim informacijama, Danka Ilić je nestala 26. marta. Do tada su roditelji Danke Ilić nekoliko puta ispitivani u policiji, nakon čega su 4. aprila uhapšeni Janković i Dragijević zbog sumnje da su dete, koje je samo izašlo na ulicu, udarili kolima, ubacili je u vozilo, nakon čega je Dragijević, prema njegovom priznanju, devojčicu udavio rukama.

Nakon toga, prema dosadašnjim informacijama, telo devojčice je bačeno na deponiju. Brat Dragijevića, Dalibor, koji je preminuo tokom policijskog zadržavanja, sumnjičio se da je ocu Radoslavu i bratu Dejanu pomogao da sakriju telo.

Biće ispitana tri svedoka

Do sada, tokom postupka, ispitano je 17 svedoka, a za danas je zakazano saslušanje još troje ljudi.

Navodno, svedoci koji su ranije ispitani nisu imali saznanja o samom zločinu, a jedan od svedoka koji bi danas trebalo da bude saslušan je muškarac koji je trčao pored deponije u trenutku kada su Janković i Dragijević navodno na to mesto bacili telo devojčice.

Osim toga, kako su pisali mediji, Dragijević je sada, preko branioca, poručio da želi ponovo da bude saslušan. Njegovo saslušanje, prema našim informacija, i dalje nije zakazano.

Jedno priznanje, jedno negiranje

Osumnjičeni Dragijević je na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu priznao da je njegov kolega Janković službenim vozilom fijat panda udario devojčicu. On je ispričao da je bio na mestu suvozača i da ju je on uneo u vozilo i zadavio rukama kada se devojčica u jednom trenutku probudila.

Priznao je i da su telo bacili na deponiju na Starobanjskom putu, a da je on sa ocem Radoslavom i bratom Daliborom kasnije premestio telo.

Suprotno od Dragijevića, Janković se na saslušanju nakon hapšenja branio ćutanjem, a onda je, početkom juna, odlučio da želi da progovori. On je u potpunosti negirao da ima bilo kakve veze sa nestankom i ubistvom devojčice iz Bora.

Nijedan biološki trag nije Dankin

Prema DNK rezultatima koji su pristigli u maju, nigde nije bilo bioloških tragova Danke Ilić.

- Ovo je samo deo veštačenja, jer se veštači jako puno predmeta. Ovo je rezultat veštačenja delova stvari iz službenog automobila. Stiglo je samo prvih nekoliko izveštaja veštačenja koja je obavio Nacionalni centar za kriminalističku forenziku, a očekujemo i izveštaj veštačenja sa Biološkog fakulteta - kazao je tada tužilac VJT Miodrag Canović, piše Blic, prenosi Pink.rs.

Autor: Pink.rs