Cilj manifestacije promovisanje igre i brejkinga kao nove olimpijske discipline

Fresh Dance, vikend posvećen uličnom plesu, održan je 7. i 8. septembra 2024. godine u BEO Shopping Centru.

Manifestacija je nastala sa ciljem promovisanja igre i brejkinga kao nove olimpijske discipline koja je po prvi put uvrštena u program Olimpijskih igara koje su održane ovog leta u Francuskoj.

Događaj je privukao brojne ljubitelje brejkinga (breakdance), popinga i hip-hopa. Organizatori – Francuski institut u Srbiji, agencija Fresh, MPC Properties, BEO Shopping Center i prodavnica sportske opreme Buzz – stvorili su jedinstvenu atmosferu koja je oživela uličnu plesnu kulturu u Beogradu.

Program je započeo radionicama za decu, na kojima su posetioci imali priliku da uče osnove brejkdensa, a drugog dana svi posetioci su mogli da nauče plesne korake afro i shuffle plesa, popinga i hip-hopa. Vrhunac manifestacije bilo je spektakularno takmičenje u brejkingu, gde su učesnici pokazali neverovatne veštine pred međunarodnim žirijem, dok su izvođači iz Srbije i regiona, ali i žiri, dodatno podigli energiju svojim solo nastupima. Žiri koji je odlučivao onagradama u kategodiji break radio je u sastavu Srđan Postin (Srbija), Stefan Filipović (Srbija) i Maxim (Italija).

Foto: Bratislav Nadeždić, dozvoljeno objavljivanje

Pobednik u kategoriji break za decu je Damir, učesnik iz Rusije, dok su pobednici u kategoriji break 2vs2 seniori Mihajlo Ristanić i Nemanja Latinčić, a najbolji u hip hip 2vs2 seniori su Andraž (Slovenija) i Bioskop (Rusija).

Mihajlo Ristanić i Nemanja Latinčić, pobednici kategorije break 2vs2 seniori, nakon takmičenja su izjavili:

Bilo je naporno i bila je dobra konkurencija, ali smo uspeli da ostvarimo cilj. Jako je dobro što smo imali ekipe iz regiona, iz Sarajeva, Crne Gore… Svi smo mi različiti i svako vežbana svoj način. Ono što mislim da je nas izdvojilo od ostalih je izdržljivost i originalost.

Jovana Stojmenović, marketing menadžerka BEOShopping Centra, istakla je:

Veliko nam je zadovoljstvo što smo ovog vikenda ugostili Fresh Dance u okviru manifestacije Ritam francuske kulture. BEO Shopping Center je posvećen promociji sporta i aktivnosti za mlade, a ovakve kulturne inicijative podržavamo jer verujemo da umetnost, posebno u ovakvom dinamičnom obliku, doprinosi bogatstvu iskustva naših posetilaca i stvara poseban duh zajedništva u našem Centru.

Manifestacija Fresh Dance održala se u sklopu manifestacije Ritam francuske kulture koju Francuski institut u Srbiji promoviše tokom čitave godine u cilju istraživanja veza između sportai umetnosti.

Foto: Bratislav Nadeždić, dozvoljeno objavljivanje

Autor: redportal.rs